REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makové řezy s želé a mandarinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus ochucený mákem, potřený marmeládou a želé s mandarinkami, povrch ozdobený šlehačkou a mandarinkami.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
200 gcukru krupice
150 gmletého máku
100 grozpuštěného másla
250 mlmléka
1 lžícenastrouhané kůry z citronu
2 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
1 kssáčku kypřicího prášku
tuk a hrubá mouka na plech
Na náplň:
200 gkompotovaných mandarinek i s nálevem
100 gmeruňkové marmelády
2 kssáčku žlutého extra silného dortového želé
Na ozdobu:
200 mlsmetany ke šlehání

Postup:

1. Do mísy prosijeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme mletý mák, vanilkový i krupicový cukr, vejce, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, rozpuštěné máslo, mléko a vše dobře promícháme
2. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem vymazaným tukem a vysypaným hrubou moukou, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40 minut
3. Pak vychladlý korpus podélně rozkrojíme, oba díly potřeme meruňkovou marmeládou a spodní část vložíme zpět na plech
4. Mandarinky slijeme, necháme okapat a čtvrtinu mandarinek odložíme stranou
5. Želé připravíme podle návodu na obalu, využijeme i šťávu z mandarinek a přidáme i zbylé na menší kousky nakrájené mandarinky, želé necháme mírně želírovat, poté nalijeme na spodní část korpusu a necháme ztuhnout
6. Přiklopíme druhou částí korpusu, nakrájíme, ozdobíme ušlehanou smetanou a mandarinkami, které jsme dali stranou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy