REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makové lívance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté těsto usmažené ve tvaru lívanečků, servírované ozdobené povidly a tvarohovou náplní.


Ingredience:
250 gměkkého tvarohu
200 gšvestkových povidel
100 gmoučkového cukru
100 mlsmetany ke šlehání
olej
Na těsto:
350 ghladké mouky
50 gmoučkového cukru
50 gmletého máku
20 gdroždí
2 ksvajec
500 mlmléka
1 lžičkastrouhané citronové kůry
1 lžičkamleté skořice

Postup:

1. Droždí smícháme se lžičkou moučkového cukru, polovinou vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek
2. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, zbylé vlažné mléko, mletý mák, moučkový cukr, citronovou kůru, rozklepnutá vejce, mletou skořici i kvásek a vše zpracujeme na hladké řidší těsto, které necháme na teplém místě 30 minut kynout
3. Na olejem vymazaném lívanečníku opečeme po obou stranách dozlatova malé lívanečky, poklademe na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk
4. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a postupně do ní zašleháme tvaroh smíchaný s moučkovým cukrem
5. Lívanečky potřeme povidly, tvarohovou náplň dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme ji na lívance.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy