REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maková bábovka s hruškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bábovka s náplní hrušek a kandovaného ovoce.


Ingredience:
150 ghrušek
200 gmoučkového cukru
200 gpolohrubé mouky
50 gnemletého máku
50 gkandovaného ovoce
4 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
1 bal.kypřicího prášku do pečiva
100 mlmléka
150 mloleje
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání
forma na bábovku

Postup:

1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílků
2. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a polovinou moučkového cukru do pěny
3. Přidáme mléko a olej, vše dobře promícháme
4. Bílky vyšleháme se zbylým vanilkovým cukrem na pevný sníh a obě hmoty spojíme
5. Hrušky dobře opláchneme, necháme okapat a pak pokrájíme na malé kousky
6. Do směsi vmícháme mák, prosátou mouku s kypřicím práškem, nakrájené hrušky a kandované ovoce
7. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou
8. Hotovým těstem naplníme formu a na povrchu uhladíme
9. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 150 °C cca 50 minut
10. Upečenou bábovku necháme mírně vychladnout a pak ji vyklopíme, pocukrujeme a můžeme dozdobit kandovaným ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy