Tento recept je evergreenem mezi recepty na bábovky. I přes jednoduchý recept bude tato „makovka“ odměnou pro všechny, kteří jí ochutnají. Základem je však kvalitní mák. Samotná příprava pak není obzvlášť náročná. Pokud nemáte mlýnek na mák, klidně použijte mák celý.
Ingredience:
120 g | hladké mouky |
120 g | mletého/nemletého máku |
180 g | cukru krupice |
6 lžic | slunečnicového oleje |
2 lžičky | perníkového koření |
6 ks | vajec |
forma na bábovku | |
tuk na vymazání a mouka na vysapání formy |
Postup:
- Nejdříve oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Pomalu do něj přidávejte cukr, dokud se nevytvoří pevné špičky. V tento moment začněte zašlehávat žloutky a olej.
- Do hotové bílkové směsi už jemně vařečkou vmíchejte prosetou mouku, perníkové koření a mák.
- Hotové těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 150 °C po dobu 50 minut.
Recept k článku: 10 věcí, které potřebujete vědět o máku