REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maková bábovka s rozinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborná, v troubě upečená bábovka, připravená z vajec, polohrubé mouky, pomerančové kůry, máku, rozinek a dalších surovin.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
250 grostlinného tuku Hera máslová příchuť
200 gkrystalového cukru
200 gmáku
50 gpomerančové kůry
50 grozinek
100 mlpředehřátého mléka
1 balíčekvanilkového cukru
1 lžičkavanilkové esence
1,5 lžičkykypřícího prášku
6 ksvajec
Ostatní:
forma na bábovku, strouhanka, tuk a moučkový cukr na posypání

Postup:
  1. Předehřejte troubu na 180° C
  2. V jedné míse smíchejte směs máku, rozinek (ty si předem namočte, aby změkly) a pomerančové kůry a to celé zalijte zahřátým mlékem a vše dobře promíchejte
  3. V druhé misce utřete rostlinný tuk Hera máslová příchuť, krystalový a vanilkový cukr, poté přidejte vanilkovou esenci, postupně přidávejte vejce, jedno po druhém a pečlivě vymíchejte
  4. Nakonec přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a vše smíchejte do hladkého těsta
  5. Do něj poté přidejte směs máku a rozinek a smíchejte všechno dohromady
  6. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte strouhankou, aby se těsto k formě nepřilepilo. Poté ji naplňte těstem a pečte asi 60 minut
  7. Bábovku podávejte vychladlou a posypanou moučkovým cukrem.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy