REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makarony se špenátem a ricottou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené makarony smíchané se špenátovou směsí a rozdrobenou ricottou.


Ingredience:
400 gmakaronů
150 gricotty
voda
sůl
Na špenátovou směs:
400 gmladého špenátu
50 grozinek
3 lžícesemínek (slunečnicových, dýňových a piniových)
2 ksstroužků česneku
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente (na skus), scedíme je a necháme okapat
2. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, přisypeme omyté rozinky a směs semínek, pak chvíli vše restujeme, ale musíme dávat pozor, aby se semínka nepřipálila
3. Potom přidáme opraný okapaný špenát, osolíme, opepříme a promícháme
4. Nakonec do špenátové směsi přidáme uvařené makarony, rozdrobenou ricottu, promícháme a podáváme.

Doporučení:

Pro výraznější chuť můžeme přidat nasekanou chilli papričku nebo nakrájená sušená rajčata.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy