Uvařené těstoviny smíchané s podušenými rajčaty a na proužky nakrájeným zelím.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 kg | rajčat |
600 g | bílého zelí |
300 g | těstovin |
3 lžíce | bílého vinného octa |
3 lžíce | másla |
2 lžíce | bílého vína |
2 lžíce | oleje |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
černý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Omyté zelí rozčtvrtíme, vyřízneme košťál a nakrájíme na proužky
2. Rajčata na vrchu nakrájíme do kříže, spaříme a pak ihned vložíme do ledové vody, slupky stáhneme a dužinu rozšťoucháme
3. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, na oleji podusíme, přidáme zelí, rajčata, ocet, víno a 1 lžičku soli, pod pokličkou asi 25 minut dusíme
4. Omáčku okořeníme pepřem, dle chuti osolíme a udržujeme ji teplou
5. Těstoviny uvaříme “al dante”, pak je slijeme a necháme důkladně okapat
6. Oloupaný česnek nakrájíme na kolečka a osmahneme na 2 lžících másla
7. Zbylé máslo vmícháme do těstovin a vše smícháme s omáčkou.