REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makarony s rajskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny smíchané s podušenými rajčaty a na proužky nakrájeným zelím.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgrajčat
600 gbílého zelí
300 gtěstovin
3 lžícebílého vinného octa
3 lžícemásla
2 lžícebílého vína
2 lžíceoleje
3 ksstroužky česneku
2 kscibule
černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Omyté zelí rozčtvrtíme, vyřízneme košťál a nakrájíme na proužky
2. Rajčata na vrchu nakrájíme do kříže, spaříme a pak ihned vložíme do ledové vody, slupky stáhneme a dužinu rozšťoucháme
3. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, na oleji podusíme, přidáme zelí, rajčata, ocet, víno a 1 lžičku soli, pod pokličkou asi 25 minut dusíme
4. Omáčku okořeníme pepřem, dle chuti osolíme a udržujeme ji teplou
5. Těstoviny uvaříme „al dante“, pak je slijeme a necháme důkladně okapat
6. Oloupaný česnek nakrájíme na kolečka a osmahneme na 2 lžících másla
7. Zbylé máslo vmícháme do těstovin a vše smícháme s omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy