REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský perkelt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vepřového masa podušené spolu se zeleninou doměkka.


Ingredience:
800 gvepřového plecka
5 ksčervených a zelených paprik
2 ksstroužky česneku
3 ksrajčata
2 kscibule
2-3 lžícerajského protlaku
feferonky podle chuti (lze vynechat)
mletá sladká paprika
olej nebo sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Na oleji zpěníme cibuli dorůžova, přidáme mletou papriku, kostky masa, mírně podlijeme vodou, osolíme a okořeníme pepřem
2. Maso dusíme doměkka, za občasného míchání a podlévání vodou (podléváme jen málo, aby se maso spíše podusilo ve vlastní šťávě)
3. Přidáme protlak, nakrájená rajčata a papriky zbavené jadřinců, na ostrou variantu i nasekané feferonky
4. Vše podusíme dalších 15 minut, až bude zelenina měkká, pokrm odstavíme ze zdroje tepla, přidáme prolisovaný česnek, dle chuti dochutíme solí a pepřem, zamícháme a můžeme podávat.

Doporučení:

Podáváme s noky, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Jednotlivé porce můžeme ozdobit lžičkou zakysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy