Kostky vepřového masa podušené spolu se zeleninou doměkka.
Ingredience:
800 g | vepřového plecka |
5 ks | červených a zelených paprik |
2 ks | stroužky česneku |
3 ks | rajčata |
2 ks | cibule |
2-3 lžíce | rajského protlaku |
feferonky podle chuti (lze vynechat) | |
mletá sladká paprika | |
olej nebo sádlo | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na oleji zpěníme cibuli dorůžova, přidáme mletou papriku, kostky masa, mírně podlijeme vodou, osolíme a okořeníme pepřem
2. Maso dusíme doměkka, za občasného míchání a podlévání vodou (podléváme jen málo, aby se maso spíše podusilo ve vlastní šťávě)
3. Přidáme protlak, nakrájená rajčata a papriky zbavené jadřinců, na ostrou variantu i nasekané feferonky
4. Vše podusíme dalších 15 minut, až bude zelenina měkká, pokrm odstavíme ze zdroje tepla, přidáme prolisovaný česnek, dle chuti dochutíme solí a pepřem, zamícháme a můžeme podávat.
Podáváme s noky, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Poznámka:Jednotlivé porce můžeme ozdobit lžičkou zakysané smetany.