REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský kotlíkový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Maďarska na hovězí guláš připravený v kotlíku na ohništi. Původní maďarský název je Bográcsgulyás.


Ingredience:
Rozpis na 10 porcí:
1 kghovězího zadního masa
700 gbrambor
300 gcibule
100 gsádla
1 hrstjemně pokrájených celerových listů
1 hrstpažitky
2 kspapriky
1 ksrajčete
2,5 lvývaru z kostí
česnek
pálivá paprika
kmín
sůl
Na nočky:
250 gmouky
5 ksvajec
špetka soli

Postup:

1. Maso zbavíme tuku a šlach, nakrájíme na malé kostičky a dobře propláchneme pod studenou tekoucí vodou
2. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme v kotlíku na sádle dozlatova, potom přidáme utřený česnek a kmín, posypeme pálivou paprikou a rychle přidáme okapané maso, osolíme a dusíme
3. Když se vlastní šťáva vydusí, podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dále dusíme
4. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a když začne maso měknout, přidáme je k němu spolu s pokrájenou paprikou a rajčetem a posypeme celerovým listem
5. Zavaříme nočky, odstraníme celerový list a posypeme jemně nakrájenou pažitkou.

Příprava noků:
Mouku smícháme se solí a vejci, vytvarujeme malé nočky, které uvaříme přímo v guláši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy