REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský guláš z kotlíku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky hovězího masa dušené na cibulovém základě s bramborami, paprikou a rajčaty, s vložkou vařených noků.


Ingredience:
600 ghovězího masa
500 gbrambor
2 lžícesladké papriky
8 ksrajčat
4 ksstroužků česneku
3 ksvelké cibule
2 kspálivé papriky
mletý pepř
voda
olej
sůl
Na noky:
150 ghladké mouky
2 ksvajec
voda
sůl

Postup:

1. Ve větším hrnci necháme zesklovatět na rozehřátém oleji oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme na kostky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, přisypeme sladkou papriku, opět orestujeme, přilijeme trochu vody a dusíme, až se voda vydusí
2. Pak přidáme kmín, oloupané utřené stroužky česneku, promícháme, opět mírně podlijeme vodou a dusíme zvolna za občasného promíchání a podlévání do poloměkka
3. Mezitím mouku smícháme s vejci, mírně osolíme, přidáme trochu vody a vypracujeme tuhé těsto, z kterého utvoříme malé noky, které uvaříme v osolené vodě, scedíme je a propláchneme studenou vodou
4. Když je maso téměř měkké, necháme šťávu vysmahnout na tuk, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, očištěné na nudličky nakrájené papriky, krátce orestujeme, mírně podlijeme vodou a necháme přejít varem
5. Pak přidáme na menší kousky nakrájená rajčata a dusíme, až brambory změknou
6. Nakonec přidáme noky, necháme je prohřát a vše podle chuti dochutíme solí a pálivou paprikou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Konec vánočnímu shonu! Začněte letos s přípravou cukroví včas

Vánoce se blíží mílovými kroky a sladké dobroty v podobě voňavého cukroví jsou jejich neodmyslitelnou součástí. S některými druhy je ideální začít s předstihem, jiné stačí připravit těsně před Štědrým dnem. Vyhněte se předvánočnímu stresu a upečte si s námi cukroví, které si nejlépe vychutnáte pořádně odleželé!

číst dále ...

Poctivý podzimní vývar krok za krokem

Barevné podzimní dny plné sluníčka již vystřídalo sychravé počasí, které pomalu ale jistě hlásí příchod zimy. Buďte na pochmurné období připraveni a dopřejte vašemu tělu ty správné vitamíny, aby se mohlo bránit nejrůznějším nachlazením. Připravte si poctivý vývar, který obsahuje řadu prospěšných minerálů a pokud nebudete šetřit zeleninou, tak i vitaminů. Prozradíme vám, jak připravit ten nejlepší!

číst dále ...

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti

Štědrovečerní tabule je v každé rodině jiná, ale vždy jde o nejslavnostnější večeři celého roku a podle toho by měla vypadat i chutnat. Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší. Drůbežářský závod Klatovy přináší tipy pro milovníky kuřecího masa, kteří si chtějí připravit na štědrovečerní stůl lehké a šťavnaté řízky, po kterých se jen zapráší.

číst dále ...

Hřejivé, vydatné a lokální: Vyzkoušejte listopadové recepty

Listopad je pro mnohé z nás měsícem studených dní a brzkých večerů, kdy bychom nejraději trávili čas zachumlaní celý den do deky. Zažeňte chmury s naší porcí listopadových receptů, které vás krásně zahřejí a dodají vám energii. Ve všech receptech hrají prim lokální produkty, které si v roce 2021 vysloužily značku kvality Regionální potravina, oceňující jen ty nejlepší výrobky napříč regiony. Tentokrát jsme zařadili lesní špek, který Michal Šnebergr vyrábí v Pošumaví, lahodný sýr z Kryzanovy farmy v jižních Čechách, tvaroh z Vysočiny a na závěr tradiční tvargle z Olomouckého kraje. Přejeme dobrou chuť!

číst dále ...

Lahodný podzimní štrůdl ze sezónních jablek: Víte, jak na ten nejlahodnější?

Štrůdl nebo jinými slovy jablečný závin, je známý od nepaměti. Přestože pochází od našich jižních sousedů, stal se oblíbeným natolik, že ho považujeme téměř za národní pokrm. S rozinkami, se skořicí, ořechy i s jablky nebo tvarohem – variant existuje nespočet a recepty se většinou dědí z generace na generaci. Vyzkoušejte si společně s námi recept na nefalšovaný jablečný závin tak, jak ho znáte od dětství – jemné, křupavé těsto a plněný velkými kousky jablek se skořicí a opraženou strouhankou!

číst dále ...

Vepřové maso jako klasika české kuchyně

Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní kolem 43 kg, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme. Vepřové ale není jen krkovice či plec, v kuchyni nabízí opravdu široké možnosti využití.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy