Recept původem z Maďarska na guláš připravený z rybího masa.
Ingredience:
2 ks | půlky kapra |
2 ks | žloutky |
2-3 ks | cibule |
40 g | slaniny |
1/4 l | vývaru nebo vody |
1/4 l | kysané smetany |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
sladká mletá paprika | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kapra zbaveného kůže rozkrájíme na malé kousky, ty osolíme, opepříme a opečeme na poloviční dávce oleje
2. Na druhé části oleje a na slanině zpěníme dorůžova cibuli nakrájenou na plátky, zasypeme ji mletou červenou paprikou na zalijeme vývarem nebo vodou
3. Přidáme opečené kousky kapra, rajčatový protlak a vše dusíme asi 10 minut
4. Do kysané smetany zašleháme žloutky a přilijeme je k mírně podušenému guláši
5. Nádobu přendáme do horké vodní lázně, aby se guláš nevařil, ale zhoustl.
Jako přílohu servírujeme rýži, těstoviny nebo jen čerstvé pečivo.
Poznámka:Vodní lázeň: Je šetrná tepelná úprava potravin, která spočívá v tom, že nádobu s pokrmem vložíme do hrnce naplněného do poloviny horkou vodou, tak pokrm ohříváme. Podstatou je, aby se nám ingredience v nádobě nepřichytily k povrchu hrnce, ve kterém jídlo ohříváme.