REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský guláš z kapra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem z Maďarska na guláš připravený z rybího masa.


Ingredience:
2 kspůlky kapra
2 ksžloutky
2-3 kscibule
40 gslaniny
1/4 lvývaru nebo vody
1/4 lkysané smetany
3 lžíceoleje
2 lžícerajčatového protlaku
sladká mletá paprika
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Kapra zbaveného kůže rozkrájíme na malé kousky, ty osolíme, opepříme a opečeme na poloviční dávce oleje
2. Na druhé části oleje a na slanině zpěníme dorůžova cibuli nakrájenou na plátky, zasypeme ji mletou červenou paprikou na zalijeme vývarem nebo vodou
3. Přidáme opečené kousky kapra, rajčatový protlak a vše dusíme asi 10 minut
4. Do kysané smetany zašleháme žloutky a přilijeme je k mírně podušenému guláši
5. Nádobu přendáme do horké vodní lázně, aby se guláš nevařil, ale zhoustl.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme rýži, těstoviny nebo jen čerstvé pečivo.

Poznámka:

Vodní lázeň: Je šetrná tepelná úprava potravin, která spočívá v tom, že nádobu s pokrmem vložíme do hrnce naplněného do poloviny horkou vodou, tak pokrm ohříváme. Podstatou je, aby se nám ingredience v nádobě nepřichytily k povrchu hrnce, ve kterém jídlo ohříváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy