Guláš z hovězího masa podušeného na cibulovém základě spolu s paprikami, rajčaty a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
600 g | hovězího předního nebo kližky |
50 g | sádla |
3 ks | větší cibule |
2 ks | zelené papriky |
2 ks | rajčat |
1 ks | větší brambory |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžíce | sladké mleté papriky |
500 ml | vývaru nebo vody |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší stejnoměrné kousky
2. Oloupané cibule nakrájíme na malé kostičky, omyté, osušené papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, nakrájíme na nudličky, omytá a osušená rajčata na větší kousky
3. Na rozehřátém oleji orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, mletý pepř, mletou sladkou papriku, pak vmícháme rajčatový protlak, zalijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme doměkka (asi 50 minut)
4. Když je maso měkké, zahustíme omáčku oloupaným, nastrouhaným syrovým bramborem, přidáme nakrájená rajčata i papriky a dusíme ještě asi 10 minut.
Podáváme s vařenými bramborami nebo houskovým knedlíkem.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová