REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z hovězího masa podušeného na cibulovém základě spolu s paprikami, rajčaty a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
600 ghovězího předního nebo kližky
50 gsádla
3 ksvětší cibule
2 kszelené papriky
2 ksrajčat
1 ksvětší brambory
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžícesladké mleté papriky
500 mlvývaru nebo vody
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné maso dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší stejnoměrné kousky
2. Oloupané cibule nakrájíme na malé kostičky, omyté, osušené papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, nakrájíme na nudličky, omytá a osušená rajčata na větší kousky
3. Na rozehřátém oleji orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, mletý pepř, mletou sladkou papriku, pak vmícháme rajčatový protlak, zalijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme doměkka (asi 50 minut)
4. Když je maso měkké, zahustíme omáčku oloupaným, nastrouhaným syrovým bramborem, přidáme nakrájená rajčata i papriky a dusíme ještě asi 10 minut.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy