REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos po alikantsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované plátky lososa zalité holandskou omáčkou.


Ingredience:
4 ksplátky čerstvého lososa
1 kscitrónu
1 kscibule
kousek chilli papričky
mletý pepř
petrželka
olej
sůl
Na omáčku
100 gmásla
3 ksžloutků
6 lžícbílého vína
1 lžičkaplnotučné hořčice
mletý pepř
střik citrónové šťávy
cukr
sůl

Postup:

1. Opláchnuté a osušené porce lososa namočíme na 2-3 hodiny do mořidla připraveného z 1,5 dl oleje, citrónové šťávy, na plátky nakrájené cibule, soli, mletého pepře, chilli papričky a snítky petržele
2. Dvacet minut před podáváním lososa vyjmeme a upečeme pod rozehřátým grilem doměkka
3. Podáváme s citrónem a holanskou omáčkou.

Příprava holandské omáčky:
1. Máslo rozpustíme a přelijeme do vyšší nádoby, z níž bychom mohli snadno odlít usazenou syrovátku
2. Žloutek se solí, pepřem, bílým vínem, citrónovou šťávou, hořčicí a cukrem dáme do hrnce a ve vodní lázni na mírném ohni šleháme, dokud hmota nezhoustne
3. Sejmeme z ohně a nejprve po kapkách, pak tenkým praménkem zašleháme rozpuštěné máslo zbavené syrovátky
4. Ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy