REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Madridská vepřová žebírka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestovaná žebírka naložená v marinádě z oleje, posekaného česneku, feferonky a patrželky.


Ingredience:
4 ksvepřová žebírka
2 ksstroužky česneku
1 ksfeferonky
4 lžíceoleje
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Očištěný česnek, petrželku a feferonku na jemno usekáme, promícháme s mletým pepřem a olejem
2. Vepřová žebírka po obvodu a u kostí nařízneme mělkými zářezy, zlehka naklepeme, potřeme připravenou směsí a necháme chvíli proležet
3. Potom je orestujeme v pánvičce po obou stranách na rozehřátém oleji, osolíme a hned podáváme.

Doporučení:

– Příloha: Smažené bramborové hranolky a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy