REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mallorská paella

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí kousky masa podušené na cibulovém základě s česnekem, uzeným masem, rýží a zeleninou doměkka.


Ingredience:
400 gkuřecích prsních řízků
250 grýže
120 gvařeného uzeného masa
120 ghrášku
400 mlkuřecího vývaru
2 lžíceolivového oleje
6 ksrajčat
4 ksstroužků česneku
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kuřecí řízky opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, v pánvi opečeme na rozehřátém oleji dozlatova, vyjmeme je a necháme stranou
2. Pak v pánvi orestujeme oloupanou, na drobné kostičky nakrájenou cibuli a oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku
3. Maso vrátíme zpět, přidáme na kostky nakrájené uzené maso, propláchnutou rýži, vše zalijeme kuřecím vývarem a asi 15 minut dusíme za občasného promíchání
4. Těsně před koncem vmícháme do směsi hrášek, omytá, na větší kousky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme ještě asi 5 minut, dokud není zelenina i rýže měkká.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy