REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuskusová paella

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestovaná, pak podušená zelenina smíchaná s nabobtnalým kuskusem.


Ingredience:
300 gkuskusu
200 gbarevných paprik
150 gcibule
100 gcizrny
100 gzeleného hrášku
150 mlzeleninového vývaru
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkasladké mleté papriky
6 kskonzervovaných artyčoků
6 ksstroužků česneku
3 ksvelká rajčata
špetka kayenského pepře
špetka šafránu
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme kuskus; přesně 300 g kuskusu zalijeme horkou vodou v poměru 1 díl kuskusu, 2 díly vody, necháme cca 10-15 minut stát, pak kuskus provzdušníme vidličkou a osolíme
2. Na rozpáleném oleji opečeme nakrájenou cibuli a papriky
3. Vmícháme utřený česnek, sladkou papriku, nakrájená rajčata, hrášek, cizrnu a artyčoky zbavené nálevu, zeleninu zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a podusíme
4. Připravený kuskus zamícháme se zeleninou, směs ještě dalších 5 minut podusíme pod poklicí
5. Paelu sundáme ze zdroje tepla, provzdušníme vidličkou, dle chuti okořeníme a necháme ještě několik minut dojít.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy