Orestovaná, pak podušená zelenina smíchaná s nabobtnalým kuskusem.
Ingredience:
300 g | kuskusu |
200 g | barevných paprik |
150 g | cibule |
100 g | cizrny |
100 g | zeleného hrášku |
150 ml | zeleninového vývaru |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | sladké mleté papriky |
6 ks | konzervovaných artyčoků |
6 ks | stroužků česneku |
3 ks | velká rajčata |
špetka kayenského pepře | |
špetka šafránu | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si připravíme kuskus; přesně 300 g kuskusu zalijeme horkou vodou v poměru 1 díl kuskusu, 2 díly vody, necháme cca 10-15 minut stát, pak kuskus provzdušníme vidličkou a osolíme
2. Na rozpáleném oleji opečeme nakrájenou cibuli a papriky
3. Vmícháme utřený česnek, sladkou papriku, nakrájená rajčata, hrášek, cizrnu a artyčoky zbavené nálevu, zeleninu zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a podusíme
4. Připravený kuskus zamícháme se zeleninou, směs ještě dalších 5 minut podusíme pod poklicí
5. Paelu sundáme ze zdroje tepla, provzdušníme vidličkou, dle chuti okořeníme a necháme ještě několik minut dojít.