Předkrm z kápií, cibule, oleje a octa.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
400 g | červených kapií |
400 g | zelených kapií |
2 ks | cibule |
ocet | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Omyté, osušené kapie opečeme na plotně, na suché pánvi nebo v troubě, až slupka částečně zčerná
2. Hned je vložíme do nádoby, přiklopíme pokličkou a necháme stát asi půl hodiny, potom je oloupeme a odstraníme semena
3. Cibuli nadrobno pokrájíme a zpěníme na rozehřátém oleji
4. Červené a zelené kapie odděleně rozmačkáme na kaši nebo prolisujeme, osolíme, vmícháme cibuli a ocet
5. Do středu mísy urovnáme ljutenici z červených kapií, okolo ljutenici ze zelených kapií a vše posypeme jemně nasekanou petrželkou.