REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lívance bez kvasnic

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy chutných lívanců pro naše nejmenší strávníky.


Ingredience:
150 gpolohrubé mouky
50 gpráškového cukru do sněhu
50 gcukru
30 gtuku
2 ksvajec
1/4 lmléka
1/2 bal.kypřicího prášku do pečiva
3 lžíceměkkého ovoce (2 lžíce džemu)
tuk na smažení
citrónová kůra

Postup:

1. Žloutky s tukem, cukrem a citrónovou kůrou třeme 10 minuta pak přidáme mléko
2. Nakonec vmícháme polohrubou mouku, v níž jsme rozmíchali prášek do pečiva, těsto má být řídké
3. Do vymaštěných lívanečníkových forem lijeme jen slabou vrstvu těsta (lívance hodně nabudou)
4. Smažíme po obou stranách dozlatova
5. Usmažené mažeme v létě syrovým drobným ovocem nebo rozemletým ovocem s cukrem vmíchaným do tuhého sněhu, v zimě dáváme místo ovoce džem nebo marmeládu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy