REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Litý rebarborový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický a velmi oblíbený koláč z jednoduchého těsta s čerstvou nebo mraženou rebarborou a drobenkou. Použít ale můžete téměř jakékoli ovoce.


Ingredience:
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekhladké mouky
1/2 hrnkucukru
1/2 hrnkuoleje
300 gkysané smetany
50 mlmléka
2 ksvejce
1 ksprášku do pečiva
Drobenka:
5 lžichrubé mouky
5 lžiccukru
4 lžícemásla
A ještě:
očistěná rebarbora
skořice podle chuti

Postup:

1. Celá vejce vyšleháme cukrem
2. Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej, mléko a kysanou smetanu
3. Těsto nalijeme na pečicím papírem vyložený plech
4. Navrch naklademe drobné kousky nakrájenou rebarboru
5. V míse rukou promícháme mouku, skořici (asi 2 lžičky), cukr a máslo
6. Vzniklou drobenku nasypeme na koláč
7. Pečeme při 160 °C asi půl hodiny.

Doporučení:

Těsto můžete dochutit citronovou kůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy