REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Listový dort s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort z listového těsta plněný krémem, šlehačkou a mangem, zdobený jahodami.


Ingredience:
500 glistového těsta
1 ksvejce
mouka na pomoučení
Na náplň:
250 mlmléka
200 mlsmetany ke šlehání
100 gmásla
50 gcukru krupice
1 ksvanilkového pudinkového prášku
1 ksvaníkového cukru
1 ksmanga
Na ozdobu:
jahody nebo jiné sezónní ovoce

Postup:

1. Listové těsto rozkrojíme na 3 díly, každý rozválíme na pomoučeném vále na kulatý plát o průměru 28 cm, pláty rozložíme na plechy vyložené pečicím papírem, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, jeden plát rozkrájíme na 8 dílků a ve vyhřáté troubě na 200 °C pečeme asi 10 minut, pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme ještě 20 minut, necháme vychladnout na kovové mřížce
2. Z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout, pak ho rozšleháme, přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo a vše společně vyšleháme na hladký krém
3. Krémem potřeme jeden upečený plát, položíme na něho druhý plát a smetanu vyšlehanou s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a ozdobně nastříkáme na dort
4. Na šlehačku rozložíme oloupané na kousky nakrájené mango, na povrch naskládámedílky pečeného korpusu a každý ozdobíme pusinkou šlehačky, mangem a jahodou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy