REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Listový dort s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort z listového těsta plněný krémem, šlehačkou a mangem, zdobený jahodami.


Ingredience:
500 glistového těsta
1 ksvejce
mouka na pomoučení
Na náplň:
250 mlmléka
200 mlsmetany ke šlehání
100 gmásla
50 gcukru krupice
1 ksvanilkového pudinkového prášku
1 ksvaníkového cukru
1 ksmanga
Na ozdobu:
jahody nebo jiné sezónní ovoce

Postup:

1. Listové těsto rozkrojíme na 3 díly, každý rozválíme na pomoučeném vále na kulatý plát o průměru 28 cm, pláty rozložíme na plechy vyložené pečicím papírem, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, jeden plát rozkrájíme na 8 dílků a ve vyhřáté troubě na 200 °C pečeme asi 10 minut, pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme ještě 20 minut, necháme vychladnout na kovové mřížce
2. Z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout, pak ho rozšleháme, přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo a vše společně vyšleháme na hladký krém
3. Krémem potřeme jeden upečený plát, položíme na něho druhý plát a smetanu vyšlehanou s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a ozdobně nastříkáme na dort
4. Na šlehačku rozložíme oloupané na kousky nakrájené mango, na povrch naskládámedílky pečeného korpusu a každý ozdobíme pusinkou šlehačky, mangem a jahodou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy