REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecký dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naše babičky pekly linecký dort hlavně na podzim, kdy bylo dostatek jablek, ale nesměl chybět ani na vánočním stole.


Ingredience:
250 ghladké mouky
130 gmásla
120 gcukru
4 ksvelká jablka
1 ksvejce
citronová šťáva
špetka soli
mouka na vál, tuk na vymazání dortové formy

Postup:

1. Do hladké mouky smíchané se špetkou soli zamícháme cukr, pak postupně zapracujeme mírně povolené máslo a vejce, vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet
2. Nastrouháme si omytá a oloupaná jablka
3. Ze 2/
3 těsta rozválíme na pomoučené pracovní ploše plát o něco větší, než je dortová forma, těsto do tukem vymazané formy položíme (okraje musí sahat kousek přes okraj formy), rozložíme nastrouhaná jablka pokapaná citronovou šťávou
4. Ze zbytku těsta nakrájíme proužky, položíme ozdobně do kříže, zamotáme ozdobně i okraje
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy