REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Limetkový vánoční cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika, sušenkový základ zalitý tvarohovo-smetanovým základem, to vše přelité želatinou. Dort, jak podle názvu vyplývá, dochucený, kromě cukru, rumu a dalších dobrot, také limetkovou šťávou a kůrou.


Ingredience:
Na sušenkový korpus:
250 gkulatých dětských piškotků
200 grozpuštěného másla
60 gstrouhaného kokosu
6-7 lžicpolotučného mléka
3-4 lžícerumu (lze vynechat)
Na náplň:
500 gvaničkového měkkého tvarohu
400 g (2 kelímky)smetany ke šlehání 32 %
100 gcukru krystal
2 sáčkyvanilkového cukru
1 sáček (20g)mleté želatiny od Dr.Oetkera
3-4 kslimetky

Postup:
  1. Dortovou formu bez spodní části položíme na plech vyložený papírem na pečení
  2. Směs na korpus, tedy rozdrcené sušenky smíchané s rozpuštěným máslem, kokosem, mlékem a rumem dáme do dortové formy, rozprostřeme na dno, důkladně udusáme, necháme v lednici ztuhnout
  3. Připravíme si tvarohovou náplň; z limetek ostrouháme kůru, vymačkáme šťávu, tu chvíli povaříme na mírném zdroji tepla, stačí tak 5 minut, tvaroh v míse smícháme s oběma cukry, přidáme povařenou limetkovou šťávu a 2/3 nastrouhané kůry, nakonec do směsi vmícháme ušlehanou šlehačku
  4. Na korpus rozprostřeme tvarohovou náplň, opět necháme v lednici ztuhnout
  5. Podle návodu na obalu necháme želatinu nabobtnat namočenou v troše vody, pak zahřejeme a necháme ji dokonale rozpustit, přidáme 2 až 3 lžíce tvarohové směsi, rozmícháme, nalijeme na dort, rozprostřeme po celém jeho povrchu, necháme ztuhnout, opět v lednici
  6. Dort zdobíme kolečky limetek a jejich kůrou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy