REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Listové těsto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polotovar určený k dalšímu zpracování.


Ingredience:
300 gmargarínu (umělé máslo např. Hera)
360 ghladké mouky
75 ghrubé mouky
1,5 ksžloutku
0,19 lvody
5 gsoli
5 gocta

Postup:

1. Částečně změklý tuk prohněteme s 60 g prosáté hladké mouky
2. Z hmoty vytvoříme asi 2 cm vysoký čtverec, okraje oříznutím zarovnáme a vytvořenou hmotu necháme uležet v chladném prostředí
3. Z oříznutých okrajů a zbylé hladké a hrubé prosáté mouky,žloutků, vody, soli a octa připravíme hladké tažné těsto (vodánek), které necháme cca 20 minut odpočinout
4. Odpočinutý vodánek rozválíme do čtverce tak, že směrem do středu k cípu se bude těsto ztenčovat, střed ponecháme tak tlustý, jak vysoký je čtverec tuku propracovaného s moukou
5. Na střed těsta položíme čtverec tuku, přeložíme jej jednotlivými cípy a dobře zabalím (jako psaníčko)
6. Pomocí válečku, mírnými úhozy, zploštíme a rozválíme do tvaru obdélníku, který čtyřikrát přeložíme a necháme nejméně 20 minut odležet
7. Po odležení znovu těsto rozválíme na obdélník, třikrát přeložíme a opakujeme ještě jednou (můžeme opakovat i vícekrát)
8. Hotové těsto uchováváme v chladu přikryté vlhkým ubrouskem, aby neoschlo.

Doporučení:

Kupte si tento výrobek již hotový a máte ušetřenou nejméně hodinu času.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy