REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lín na slanině a zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné, odleželé porce lína prošpikované slaninou opečené zprudka na pánvi na másle, servírované s podušenou zeleninou a houbami chvíli podušenými ve výpeku po rybě.


Ingredience:
600 glína
50 gčervené papriky
50 gžampionů
50 gslaniny
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
citronová šťava
worchestr
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Lína vykucháme, naporcujeme, opláchneme vodou, osušíme, osolíme, okmínujeme, pokapeme citronem a necháme 1 hodinu uležet
2. Kůži nařízneme a do zářezů vložíme kousky slaniny
3. Na másle rybu opečeme dozlatova, pěkně z obou stran
4. Hotové porce lína přendáme z pánve do jiné vhodné nádoby, uchováme v teple zaklopené, do výpeku pak přidáme zbytek nakrájené slaniny, cibuli, červenou papriku, česnek, žampiony, směs chvíli podusíme a na závěr ochutíme worchestrem, pepřem a solí
5. Opečenou rybu podáváme s bramborem a dušenou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy