REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lín na slanině a zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na másle opečení slaninou prošpikovaní líni, servírovaní spolu se zeleninou podušenou na výpeku z ryb.


Ingredience:
2 kslíni vážící kolem 300 g
4 ksrajčata
2 ksstroužky česneku
1 ksmasité papriky
1 kscibule
tymián
máslo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Líny vykucháme, odstraníme hlavy, ocasy, zbavíme je slizu, opláchneme a osušíme
2. Po 2 cm nařízneme jejich kůži příčně, do zářezů vtlačíme proužky slaniny, ryby osolíme, okmínujeme
3. V pánvi na másle opečeme dozlatova z obou stran, vyjmeme, odložíme stranou
4. Do šťávy po opečení přidáme na kostky nakrájená oloupaná rajčata, kostičky cibule, proužky papriky, ochutíme tymiánem, pepřem, solí, utřeným česnekem, dusíme tak dlouho, až zelenina změkne
5. Do hotové omáčky vložíme opečené ryby, necháme je chvíli prohřát
6. Líny na talíři přelijeme omáčkou, podáváme s například pečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy