REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lín na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykuchaní a očištění líny opečení na másle spolu s kostičkami anglické slaniny a cibulí, zalití smetanovou omáčkou.


Ingredience:
800 glínů (4 ks)
80 gmásla
50 gslaniny
100 mlsladké smetany
1 ksmenší cibule
mletá červená paprika
hladká mouka
sůl

Postup:

1. Vykuchané, očištěné a pod tekoucí studenou vodou oprané ryby osušíme papírovým ubrouskem, čímž je také zbavíme slizu
2. Maso osolíme a pak z obou stran opečeme na másle
3. Líny vyjmeme a do tuku dáme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a paprikou
4. Přidáme smetanu a chvíli vše povaříme
5. Do omáčky vložíme líny a ještě je dodusíme doměkka.

Poznámka:

Více o línovy najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Lín obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy