Mladý lilek plněný bramborovou kaší a nasekanou anglickou slaninou smaženou na cibulce. Ochucený sušeným česnekem a pažitkou.
Ingredience:
1 ks | mladého lilku |
3 ks | velké brambory |
150 g | anglické slaniny nakrájené na kostičky |
1 ks | velká cibule |
3 lžíce | drobně naseknaé pažitky |
2 lžíce | másla |
2 lžičky | sušeného česneku |
250 ml | mléka |
sůl |
Postup:
1. Oloupaných brambory vaříme v osolené vodě do měkka
2. Mezitím osmažíme anglickou slaninu, slijeme tuk a na něm pak opečeme cibulku nakrájenou na kostičky
3. Pak brambory rozmačkáme, přidáme k nim přidáme máslo, horké mléko a sůl a rozmixujeme na kaši
4. Vmícháme pažitku, sušený česnek, opečenou cibulku a slaninu
5. Podle chuti dosolíme a plníme do rozpůlených lilků
6. Pečeme v troubě asi hodinu na 160 °C.
Podáváme se zeleninovým salátem. Mladé lilky, které mají malá bílá semínka, není nutné nechat vypotit.
Poznámka:Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.