REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilek zapečený s bramborovou kaší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mladý lilek plněný bramborovou kaší a nasekanou anglickou slaninou smaženou na cibulce. Ochucený sušeným česnekem a pažitkou.


Ingredience:
1 ksmladého lilku
3 ksvelké brambory
150 ganglické slaniny nakrájené na kostičky
1 ksvelká cibule
3 lžícedrobně naseknaé pažitky
2 lžícemásla
2 lžičkysušeného česneku
250 mlmléka
sůl

Postup:

1. Oloupaných brambory vaříme v osolené vodě do měkka
2. Mezitím osmažíme anglickou slaninu, slijeme tuk a na něm pak opečeme cibulku nakrájenou na kostičky
3. Pak brambory rozmačkáme, přidáme k nim přidáme máslo, horké mléko a sůl a rozmixujeme na kaši
4. Vmícháme pažitku, sušený česnek, opečenou cibulku a slaninu
5. Podle chuti dosolíme a plníme do rozpůlených lilků
6. Pečeme v troubě asi hodinu na 160 °C.

Doporučení:

Podáváme se zeleninovým salátem. Mladé lilky, které mají malá bílá semínka, není nutné nechat vypotit.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy