REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilek s uzeným masem a rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečený lilek s nasekaným uzeným masem, rýží, česnekem, pórkem, kapií, řapíkatým celerem a dvěma druhy sýrů.


Ingredience:
1 ksvětšího lilku
1 ksvejce
1/2 ksčervené papriky
200 gvařené rýže
150gvařeného uzeného masa
50 gstrouhaného balkánského sýra
50 gstrouhané goudy
2 lžičkysušeného česneku
1 hrstřapíkatého celeru
1 hrstpórku
voda na podlití
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Lilek omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřek, aby vznikla lodička se stěnou silnou asi 1 cm
2. Vnitřek lilku nasekáme a osolíme, lilkové lodičky také osolíme
3. Oboje necháme půl hodiny vypotit, pak omyjeme (nasekanou směs propláchneme vodou na cedníku a necháme vykapat, přidáme ji pak do náplně)
4. Přímo v zapékací misce plníme lilkové lodičky směsí
5. Lehce zakápneme olivovým olejem a podlijeme decilitrem vody
6. Pečeme pod alobalem asi 50 minut, pak alobal odstraníme a ještě chvíli zapečeme, dokud povrch lehce nezčervená.

Směs do lilků:
1. V mixéru rozsekáme maso s pórkem, paprikou a řapíkatým celerem
2. V misce smícháme s vajíčkem, nasekaným vypoceným lilkem, rýží, česnekem, solí, pepřem a oběma sýry.

Doporučení:

Podáváme samotné nebo se zeleninovým salátem.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy