I když tento pokrm patří spíše do zdravé výživy, díky opečeným párkům a volskému oku si ho s chutí dají i milovníci méně zdravých pokrmů.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 balení | luštěninová směs dle vlastního výběru |
8 ks | tenkých párků |
4 ks | vejce |
120 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
majoránka | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
K servírování: | |
čerstvý chléb a nakládané kyselé okurky |
Postup:
- Luštěninovou směs vysypeme do hrnce, zalijeme vodou a necháme přes noc máčet
- Ve stejné vodě, co jsme je máčeli, směs druhý den uvaříme doměkka, na posledních 15 minut přidáme i očištěnou zeleninu, ale pozor, v celku!
- Jakmile jsou luštěniny měkké, slijeme vodu, zeleninu vytáhneme a rozmixujeme ji, rozmixované zeleninové pyré pak zamícháme do luštěnin, dochutíme majoránkou, pepřem a solí
- Párky opečeme na pánvi, pak na pánvi usmažíme volská oka
- Směs servírujeme s párky a volským okem spolu s čerstvým chlebem a kyselými okurky.