REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilek s vepřovým masem a rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřových kotlet restované s cibulí a česnekem, zapečené s tučným sýrem a smetanou, ochucené tymiánem.


Ingredience:
1 ksvelkého lilku
2 ksvelké cibule
1 ksstroužku česneku
500 gvykostěných kotlet
15-20 dkg)tučnějšího sýra (gouda, Blaťácké zlato, dobrý je i balkán či feta
200 mlsmetany na vaření (nebo šlehačka)
2 lžičkytymiánu
sůl podle chuti
vařená rýže
olivový olej
petrželka

Postup:

1. Lilek nakrájíme na centimetrové plátky a opečeme na olivovém oleji dočervena
2. Na stejné pánvi opečeme cibuli také dočervena nakrájenou na klínky
3. Plátky masa osolíme, lehce naklepeme a opět na stejné pánvi necháme zatáhnout
4. Na dno zapékací mísy položíme opečenou cibuli, lehce osolíme a posypeme tymiánem
5. Pak navrstvíme maso, na ně sýr, dále lilky, které trochu osolíme a rozetřeme na ně česnek
6. Končíme další vrstvou sýra
7. Zalijeme smetanou, přikryjeme alobalem a dáme péct na 45 minut do trouby vyhřáté na 180°C
8. Pak odstraníme alobal a ještě deset minut zapékáme
9. Podáváme zdobené petrželovou natí, s rýží nebo s pečivem (ciabatta apod.).

Doporučení:

Můžeme použít i jiné maso – krkovici, kýtu, ale i krůtí nebo kuřecí.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy