REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařené čočky a těstovin doplněný zeleninou.


Ingredience:
300 gtěstovin + voda + sůl
125 guvařené čočky
100 gceleru
2 ksrajčat
2 ksjarní cibulky
Na zálivku:
4 lžíceolivového oleje
3 lžíceocta balsamico
2 lžícesójové omáčky
1 lžičkatymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky, celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky, rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky
2. Utřeme balsamicový ocet, sójovou omáčku, olivový olej, sůl, pepř a tymián, pak smícháme s připravenou nakrájenou zeleninou
3. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus podle návodu na obalu, scedíme, necháme okapat, pak smícháme s uvařenou čočkou a zeleninou.

Poznámka:

Vaření čočky: Čočku přebereme, opereme a namočíme asi na 3-4 hodiny do studené (neosolené!) vody, potom ji v téže vodě vaříme pod pokličkou do měkka což trvá cca 20 minut (voda musí sahat po okraj čočky), uvařenou čočku přecedíme a dále použijeme dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy