Kuskus promíchaný se zálivkou, rajčetem, okurkou a kapary, servírovaný s ochuceným bílým jogurtem.
Ingredience:
300 g | zeleninového vývaru |
200 g | kuskusu |
50 g | kaparů |
1 ks | salátové okurky |
1 ks | rajčete |
Na zálivku: | |
2 lžíce | olivového oleje |
1 ks | snítky máty |
šťáva z 1/2 citronu | |
Na dresink: | |
400 g | bílého jogurtu |
špetka mletého kmínu | |
mletý bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Zeleninový vývar nalijeme do hrnce a přivedeme k varu, vmícháme do něho kuskus, přiklopíme pokličkou, sundáme z plotny a necháme přibližně 5 minut stát
2. Opláchnutou mátu nasekáme na jemno, promícháme s citronovou šťávou i olivovým olejem a zálivkou přelijeme připravený kuskus, který zlehka vidličkou promícháme
3. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kousky
4. Rajče nařízneme na vrcholku ostrým nožem do kříže, spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kousky
5. Nakrájenou okurku s rajčetem a kapary přidáme ke kuskusu, vše zlehka promícháme a hotový pokrm rozdělíme do misek nebo na talíře a podáváme s dresinkem z bílého jogurtu ochuceného solí, bílým pepřem a špetkou mletého kmínu.