REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní těstovinový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortellini se sýrovou náplní, uvařené, okapané, promíchané s čerstvě nakrájenou zeleninou a uzeninou, servírované přelité smetanovou zálivkou.


Ingredience:
350-400 gtěstovin tortellini se sýrovou náplní
300 gšunky v celku
150 gzakysané smetany
4 ksrajčata
3 ksjarní cibulky
2 ksmasité barevné papriky
1 kshlávkového salátu
1 kssalátové okurky
bílý mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Do mírně osolené vařící vody hodíme těstoviny, které uvaříme podle návodu na obalu (většinou stačí 15 minut a nechat je dojít), uvařené těstoviny scedíme a necháme důkladně okapat
2. Veškerou zeleninu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, rajčata nakrájíme na osminky, papriky zbavené jadřinců na proužky, okurky na tenká kolečka, jarní cibulky i s natí na kousky
3. Šunku také pokrájíme na nudličky nebo kostičky
4. Do velké mísy nasypeme okapané tortrllini, přidáme nakrájenou zeleninu a šunku, zalijeme smetanou a vše opatrně promícháme, pozor, aby se nepoškodily těstoviny, okořeníme pepřem a dle chuti osolíme
5. Hlávkový salát opraný a okapaný rozdělíme na jednotlivé listy, ty poklademe do větších misek, na ně rozdělíme těstovinový salát a ihned podáváme.

Poznámka:

Recept na domácí tortellini najdete zde: Domácí italské tortellini.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy