REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní těstovinový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortellini se sýrovou náplní, uvařené, okapané, promíchané s čerstvě nakrájenou zeleninou a uzeninou, servírované přelité smetanovou zálivkou.


Ingredience:
350-400 gtěstovin tortellini se sýrovou náplní
300 gšunky v celku
150 gzakysané smetany
4 ksrajčata
3 ksjarní cibulky
2 ksmasité barevné papriky
1 kshlávkového salátu
1 kssalátové okurky
bílý mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Do mírně osolené vařící vody hodíme těstoviny, které uvaříme podle návodu na obalu (většinou stačí 15 minut a nechat je dojít), uvařené těstoviny scedíme a necháme důkladně okapat
2. Veškerou zeleninu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, rajčata nakrájíme na osminky, papriky zbavené jadřinců na proužky, okurky na tenká kolečka, jarní cibulky i s natí na kousky
3. Šunku také pokrájíme na nudličky nebo kostičky
4. Do velké mísy nasypeme okapané tortrllini, přidáme nakrájenou zeleninu a šunku, zalijeme smetanou a vše opatrně promícháme, pozor, aby se nepoškodily těstoviny, okořeníme pepřem a dle chuti osolíme
5. Hlávkový salát opraný a okapaný rozdělíme na jednotlivé listy, ty poklademe do větších misek, na ně rozdělíme těstovinový salát a ihned podáváme.

Poznámka:

Recept na domácí tortellini najdete zde: Domácí italské tortellini.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy