Dobře vychlazený letní fresh salát připravený z čerstvých ingrediencí skvěle osvěží. Hodí se jak na oběd, například spolu s opečenou bagetkou nebo toustem, tak jako lehká večeře.
Ingredience:
1 ks | lollo rosso salát |
1 ks | ledový salát |
2 ks | menší salátové okurky |
4-6 ks | ředkviček |
1 balení | listů rukoly |
olivový olej | |
pepř | |
sůl | |
tvrdý sýr typu parmazán, či kozí sýr |
Postup:
1. Studenou vodou omyté saláty natrháme na kousky a dáme je do jedné větší mísy
2. Lehce zamícháme spolu s listy rukoly, na kolečka pokrájenými ředkvičkami a okurkami
3. Necháme v lednici dobře vychladit
4. Těsně před podáváním salát vytáhneme z lednice, zakápneme olivovým olejem, osolíme a okořeníme pepřem, ihned podáváme ozdobený kostičkami nebo lupínky tvrdého sýra.