REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehký pikantní hermelínový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Míchaný salát z hermelínu ochuceného chilli papričkami, se dvěma druhy paprik, zeleným hráškem a dalšími surovinami.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
3 kshermelínů s papričkami
1 ksmenší červené papriky
1 ksmenší žluté papriky
1 kskyselé okurky
1 ksmenší cibule
1/2 ksnavinulého jablka
3 lžíce sterilovaného hrášku
Zálivka:
3 lžíceoleje
1 lžícedijonské hořčice
1 lžíce50% majonézy
1 lžičkakopru
1 lžičkacukru
chilli koření
pepř
sůl

Postup:

1. Hermelíny nakrájíme na větší kostky, stejně jako papriky
2. Cibuli, jablko a okurku nakrájíme na malé kostičky
3. Přidáme hrášek
4. Zálivku připravíme důkladným smícháním oleje, octa, hořčice, cukru a koření
5. Vmícháme majonézu (možno nahradit zakysanou smetanou)
6. Zlehka promícháme a necháme několik hodin v chladu odležet
7. Podáváme s opečenými bílými toasty.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy