Popusťte uzdu kreativitě a vyzkoušejte tento recept na mrkvovou dobrotu, která ve vaší podzimní kuchyni rozhodně najde své místo.
Ingredience:
3 ks | střední bio mrkve |
3 ks | bio vejce |
2 ks | menší bio cibule |
1 ks | stroužek bio česneku |
100 g | bio sýra typu feta |
50 g | bio hladké mouky |
1 svazek | bio koriandru |
Postup:
- Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé měsíčky, koriandr nasekejte najemno.
- Ingredience vložte do mísy a důkladně promíchejte. Přidejte prolisovaný česnek, vejce, mouku, nadrolený sýr a vše spolu pořádně zamíchejte.
- Z mrkvové směsi tvarujte placičky. Ty na rozpálené pánvi opékejte z každé strany přibližně 2 minuty a poté pokládejte na papírovou utěrku, která nasaje přebytečný tuk.
- Placičky podávejte s lehkým salátkem nebo jogurtovým dipem.
Recept k článku: Mrkev jako neopomenutelná součást podzimního jídelníčku. Vyzkoušejte recepty, které překvapí!