Syrový nastrouhaný květák promíchaný se žloutky, moukou, mlékem a bílkovým sněhem, usmažený ve tvaru placek.
Ingredience:
1/2 ks | většího květáku nebo jeden menší |
2 ks | vejce |
6 lžic | polhrubé mouky |
6 lžic | mléka |
koření na houby nebo jiné dle vaší chuti | |
mletý kmín | |
sůl | |
olej na smažení |
Postup:
1. Důkladně omytý a osušený květák nastrouháme
2. Přidáme žloutky, polohrubou mouku, mléko, sůl a koření dle vlastní chuti a fantazie
3. Všechno dobře promícháme
4. Z vaječných bílků vyšleháme sníh, který lehce vmícháme k ostatním ingrediencím
5. Z hmoty tvoříme menší placky, ty z obou stran osmažíme, na mírně rozpáleném oleji, dozlatova.
Teplé květákové placky podáváme s různě upravenými brambory, studené s čerstvým pečivem.