REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilek v kukuřičné krustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z úprav oblíbeného lilku. Podle tohoto receptu ho nakrájíme na kolečka, obalíme v kořením ochucených Corn Flakes a usmažíme dozlatova.


Ingredience:
2 kslilky
2 ksvejce
100 gkukuřičných lupínků (Corn Flakes)
1 dlmléka
hladká mouka
sladká paprika
tymián
zázvor
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Lilek nakrájíme na 5 mm kolečka, osolíme, necháme 30 minut vyplakat, pak je opláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat
  2. Kukuřičné lupínky, rozdrtíme válečkem na menší kousky, ochutíme zázvorem, tymiánem, sladkou paprikou, pepřem
  3. Kolečka lilku osušíme, obalíme v hladké mouce, namočíme do rozšlehaných vajec, která naředíme mlékem, potom obalíme v kukuřičné směsi
  4. Obalená kolečka lilku pomalu smažíme do zlatova, z obou stran
  5. Podáváme teplé například se zeleninovým salátem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy