REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilek v těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obalovaný lilek v kapaném těstíčku.


Ingredience:
Recept pro 4 osoby:
2 kslilku
2 ksvejce
4 lžícemléka
100 ghladké mouky
sůl

Postup:

1. Umytý neoloupaný lilek nakrájíme na 1-1,5 cm silné plátky 2. Plátky osolíme a obalíme v mouce rozmíchané s vejcem
3. Jednotlivé obalené plátky osmažíme na pánvičce, z obou stran, dozlatova 4. Podáváme horké, ale obalovaný lilek v těstíčku chutná skvěle i za studena.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a okurkovým salátem nebo v kombinaci se špenátem a klasicky uvařeným bramborem. V případě obalování potravin v těstíčku nedoporučujeme používat fritovací hrnec, zničíte si olej!

Poznámka:

Jak zbavíme lilky nahořklé chuti: lilky nakrájíme na centimetrová kolečka, která z obou stran osolíme a necháme 30 minut vypustit šťávu, poté lilky opláchneme studenou vodou, vysušíme ubrouskem nebo čistou utěrkou a začneme co nejdříve lilek dále zpracovávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy