Obalovaný lilek v kapaném těstíčku.
Ingredience:
Recept pro 4 osoby: | |
2 ks | lilku |
2 ks | vejce |
4 lžíce | mléka |
100 g | hladké mouky |
sůl |
Postup:
1. Umytý neoloupaný lilek nakrájíme na 1-1,5 cm silné plátky 2. Plátky osolíme a obalíme v mouce rozmíchané s vejcem
3. Jednotlivé obalené plátky osmažíme na pánvičce, z obou stran, dozlatova 4. Podáváme horké, ale obalovaný lilek v těstíčku chutná skvěle i za studena.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a okurkovým salátem nebo v kombinaci se špenátem a klasicky uvařeným bramborem. V případě obalování potravin v těstíčku nedoporučujeme používat fritovací hrnec, zničíte si olej!
Poznámka:Jak zbavíme lilky nahořklé chuti: lilky nakrájíme na centimetrová kolečka, která z obou stran osolíme a necháme 30 minut vypustit šťávu, poté lilky opláchneme studenou vodou, vysušíme ubrouskem nebo čistou utěrkou a začneme co nejdříve lilek dále zpracovávat.