REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilkové závitky s kozím sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky lilku obložené kozím sýrem a podušenými kostkami lilku, stočené do závitků, obalené v listu špenátu a trojobalu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
300 gčerstvého kozího sýru
1 kskratšího a silnějšího lilku
2 kssnítků tymiánu
2 ksstroužků česneku
12 ksvelkých listů čerstvého špenátu
2 lžíce oleje
sůl
olej na smažení
Na obalení:
150 gstrouhanky
80 ghladké mouky
1 ksvejce
2 lžícemléka

Postup:

1. Omytý lilek osušíme, podélně nakrájíme na 8 tenkých plátků, dva okrajové plátky nakrájíme na kostičky a nejširší středové plátky rozřízneme podélně na poloviny tak, aby jsme získali celkem 12 plátků
2. Kostičky lilku zprudka opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupané, na jemno nakrájené stroužky česneku a lístky tymiánu, podle chuti osolíme
3. Listy špenátu krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, zprudka zchladíme ve studené vodě, necháme okapat a rozložíme na čistou utěrku
4. Plátky lilku opečeme nasucho v teflonové pánvi tak, aby změkly, rozdělíme na ně podušené kostičky lilku, na každý položíme špalíček kozího sýru, stočíme do závitků a každý zabalíme do listu špenátu 5. Závitky obalíme v hladké mouce, opatrně namočíme v rozšlehaném vejci s mlékem, obalíme ve strouhance, necháme chvíli zaschnout a pak zvolna usmažíme dozlatova ve vysoké vrstvě rozehřátého oleje, necháme okapat na papírovém ubrousku a ihned podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy