REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilkové závitky s kozím sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky lilku obložené kozím sýrem a podušenými kostkami lilku, stočené do závitků, obalené v listu špenátu a trojobalu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
300 gčerstvého kozího sýru
1 kskratšího a silnějšího lilku
2 kssnítků tymiánu
2 ksstroužků česneku
12 ksvelkých listů čerstvého špenátu
2 lžíce oleje
sůl
olej na smažení
Na obalení:
150 gstrouhanky
80 ghladké mouky
1 ksvejce
2 lžícemléka

Postup:

1. Omytý lilek osušíme, podélně nakrájíme na 8 tenkých plátků, dva okrajové plátky nakrájíme na kostičky a nejširší středové plátky rozřízneme podélně na poloviny tak, aby jsme získali celkem 12 plátků
2. Kostičky lilku zprudka opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupané, na jemno nakrájené stroužky česneku a lístky tymiánu, podle chuti osolíme
3. Listy špenátu krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, zprudka zchladíme ve studené vodě, necháme okapat a rozložíme na čistou utěrku
4. Plátky lilku opečeme nasucho v teflonové pánvi tak, aby změkly, rozdělíme na ně podušené kostičky lilku, na každý položíme špalíček kozího sýru, stočíme do závitků a každý zabalíme do listu špenátu 5. Závitky obalíme v hladké mouce, opatrně namočíme v rozšlehaném vejci s mlékem, obalíme ve strouhance, necháme chvíli zaschnout a pak zvolna usmažíme dozlatova ve vysoké vrstvě rozehřátého oleje, necháme okapat na papírovém ubrousku a ihned podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy