REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilkové závitky s kozím sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky lilku obložené kozím sýrem a podušenými kostkami lilku, stočené do závitků, obalené v listu špenátu a trojobalu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
300 gčerstvého kozího sýru
1 kskratšího a silnějšího lilku
2 kssnítků tymiánu
2 ksstroužků česneku
12 ksvelkých listů čerstvého špenátu
2 lžíce oleje
sůl
olej na smažení
Na obalení:
150 gstrouhanky
80 ghladké mouky
1 ksvejce
2 lžícemléka

Postup:

1. Omytý lilek osušíme, podélně nakrájíme na 8 tenkých plátků, dva okrajové plátky nakrájíme na kostičky a nejširší středové plátky rozřízneme podélně na poloviny tak, aby jsme získali celkem 12 plátků
2. Kostičky lilku zprudka opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupané, na jemno nakrájené stroužky česneku a lístky tymiánu, podle chuti osolíme
3. Listy špenátu krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, zprudka zchladíme ve studené vodě, necháme okapat a rozložíme na čistou utěrku
4. Plátky lilku opečeme nasucho v teflonové pánvi tak, aby změkly, rozdělíme na ně podušené kostičky lilku, na každý položíme špalíček kozího sýru, stočíme do závitků a každý zabalíme do listu špenátu 5. Závitky obalíme v hladké mouce, opatrně namočíme v rozšlehaném vejci s mlékem, obalíme ve strouhance, necháme chvíli zaschnout a pak zvolna usmažíme dozlatova ve vysoké vrstvě rozehřátého oleje, necháme okapat na papírovém ubrousku a ihned podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy