REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehce pikantní kuřecí játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi na slanině a cibuli orestovaná kuřecí játra, dochucená kečupem, bujónem, sterilovanou paprikou, kořením a česnekem, mírně podlitá podušená doměkka.


Ingredience:
500 gchlazených kuřecích jater
100 ganglické slaniny
3 lžícesterilované červené papriky
3 lžíceostrého kečupu
1 lžícesádla
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
kuřecí gelový bujon Knorr
špetka cukru
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Játra odblaníme a zbavíme případného tuku a krevních sraženin, pak je nakrájíme na velikost sousta
2. Na sádlo vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit, přidáme na céčka nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět
3. Přidáme játra, bujon, na plátky pokrájený česnek, kečup, papriku a restujeme cca 5 minut
4. Podlijeme trochou vody a dusíme cca 10 minut, podle chuti dosolíme.

Doporučení:

Podáváme například s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy