Zprudka na pánvi na slanině a cibuli orestovaná kuřecí játra, dochucená kečupem, bujónem, sterilovanou paprikou, kořením a česnekem, mírně podlitá podušená doměkka.
Ingredience:
500 g | chlazených kuřecích jater |
100 g | anglické slaniny |
3 lžíce | sterilované červené papriky |
3 lžíce | ostrého kečupu |
1 lžíce | sádla |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
kuřecí gelový bujon Knorr | |
špetka cukru | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Játra odblaníme a zbavíme případného tuku a krevních sraženin, pak je nakrájíme na velikost sousta
2. Na sádlo vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit, přidáme na céčka nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět
3. Přidáme játra, bujon, na plátky pokrájený česnek, kečup, papriku a restujeme cca 5 minut
4. Podlijeme trochou vody a dusíme cca 10 minut, podle chuti dosolíme.
Podáváme například s rýží.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová