REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lahodný kečup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava domácího kečupu z rajčat, cibule, cukru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Na 3 sklenice s objemem 175 až 250 ml:
1 kgrajčat
300 gcibule
4 lžícevody
3 lžícehnědého cukru
1 lžíceoleje
1 lžíceocta
1 kschilli papričky
1 kstyčinky skořice
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky
2. Ve větším hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčata, vodu, ocet, sůl, hnědý cukr, očištěnou, na kousky nakrájenou chilli papričku a skořici
3. Přikryté přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a vaříme asi 1 hodinu za častého míchání, aby se směs nepřichytila ke dnu
4. Potom rajčatovou směs propasírujeme přes jemné sítko, vrátíme zpět do hrnce, povaříme ještě dalších 10 minut.
5. Kečup podle chuti opepříme, vlijeme do vymytých sklenic, pevně uzavřeme a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy