Příprava domácího kečupu z rajčat, cibule, cukru a dalších ingrediencí.
Ingredience:
Na 3 sklenice s objemem 175 až 250 ml: | |
1 kg | rajčat |
300 g | cibule |
4 lžíce | vody |
3 lžíce | hnědého cukru |
1 lžíce | oleje |
1 lžíce | octa |
1 ks | chilli papričky |
1 ks | tyčinky skořice |
mletý bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky
2. Ve větším hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčata, vodu, ocet, sůl, hnědý cukr, očištěnou, na kousky nakrájenou chilli papričku a skořici
3. Přikryté přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a vaříme asi 1 hodinu za častého míchání, aby se směs nepřichytila ke dnu
4. Potom rajčatovou směs propasírujeme přes jemné sítko, vrátíme zpět do hrnce, povaříme ještě dalších 10 minut.
5. Kečup podle chuti opepříme, vlijeme do vymytých sklenic, pevně uzavřeme a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.