Švestkový kečup se výborně hodí k sýrům, nebo ke grilovaným žebírkům.
Ingredience:
500 g | čerstvých vypeckovaných švestek |
30 g | hnědého cukru |
1/2 lžičky | mleté skořice |
1/4 lžičky | perníkového koření |
50 ml | jablečného octa |
50 ml | vody |
1 ks | stroužek česneku |
špetka kajanského pepře (dle chuti) |
Postup:
1. Vodu smícháme s octem
2. Vypeckované švestky nakrájené na kousky zalijeme vodou s octem
3. Přidáme cukr, koření a rozmačkaný česnek
4. Přivedeme k varu a dusíme asi 20 minut až se švestky rozvaří
5. Směs rozmixujeme a propasírujeme přes sítko
6. Směs opět vrátíme na plotýnku, přivedeme k varu a ještě horkou plníme do čistých skleniček s uzávěrem
7. Naplněné skleničky necháme vychladnout dnem vzhůru.
Tento recept je cca na dvě skleničky po 150 g.