Salát ze směsi dušeného kuřecího masa, žampionů, hrášku a ochucené majonézy.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
600 g | kuřecího masa |
200 g | žampionů sterilovaných bez nálevu |
200 g | hrášku sterilovaného bez nálevu |
150 g | smetana na šlehání |
100 g | majonézy základní |
50 g | citrónové šťávy |
50 g | kečupu |
20 g | soli |
10 g | brandy |
10 g | kopru čerstvého |
1 g | mletého pepře |
Postup:
1. Kuřecí maso osolíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka
2. Měkké maso nakrájíme na nudličky, přidáme na plátky nakrájené žampiony a okapaný hrášek
3. Do majonézy zlehka vmícháme ušlehanou smetanu, vydušenou šťávu z masa, nasekaný kopr, ocet, citrónovou šťávu, kečup, brandy a mletý pepř
4. Vše spolu promícháme a podle potřeby dochutíme solí.
– Příprava základní majonézy viz: Majonéza základní .