REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní uzeninový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené papriky, měkký salám, rajčata a salátová okurka na kostičky, vložené do mísy, přelité zálivkou z prolisovaného česneku, vody, oleje, octa, hořčice, worcestrové omáčky, pepře a soli, promíchané a odležené v chladu, poté servírované.


Ingredience:
250 gměkkého salámu
3 ksrajčat
2 ksstroužky česneku
2 kspaprik
1 ksmenší salátové okurky
5 lžicocta
3 lžíceoleje
2 lžícevody
1 lžíceworcestrové omáčky
1 lžičkahořčice
pepř
sůl

Postup:

1. Nakrájíme si oloupaný salám, omytá rajčata, papriky bez semínek a oloupanou salátovou okurku na menší kostičky
2. Oloupané stroužky česneku si prolisujeme a promícháme s olejem, octem, vodou, worcestrovou omáčkou, hořčicí, pepřem a solí 3. Do salátové mísy si vložíme nakrájený salám a zeleninu, přelijeme připravenou zálivkou a důkladně promícháme
4. Hotový salát necháme alespoň 2 hodiny odležet v chladu, poté servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy