REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kyseláky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept se vařil celá desetiletí v rodině mého manžela.


Ingredience:
300 guzeniny (klobáska, špekáček.. já měla klobáskový kabanos)
300-400 gbrambor uvařených ve slupce
1 kelímeksmetana ke šlehání 31 %
3 lžícehladké mouky
10 kskuliček nového koření
4 ksbobkové listy
1 kscibule
kousek sádla
mletý pepř
voda
ocet
sůl

Postup:

1. Uzeninu uvaříme doměkka, vyjmeme, ale vodu ponecháme
2. Na rozpálené sádlo dáme na kostičky nakrájenou cibuli, bobkové listy a nové koření, necháme rozvonět a cibuli zesklovatět
3. Přidáme mouku a umícháme světlou jíšku
4. Zalijeme vodou, ve které jsme vařili uzeninu, přilijeme šlehačku, osolíme, opepříme, dáme cca lžíci octa
5. Na mírném ohni necháme, za občasného promíchávání, vařit cca 20 minut, podle potřeby doředíme mlékem nebo vodou
6. Poté omáčku propasírujeme, přidáme brambory, které jsme si uvařili ve slupce a následně této zbavili
7. Přidáme i uzeninu a jak tu, tak brambory nakrájíme na velikost sousta, nebo tak nějak.

Doporučení:

Kyseláky jsou nejlepší na druhý den, kdy se krásně všechny chutě propojí a omáčka se uleží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy