REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kyselačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z hub, smetany, koření a brambor, ochucená octem.


Ingredience:
5 kskuliček černého pepře
4 ksstředně velkých brambor
3 kskuliček nového koření
3 ksbobkového listu
1 ksvejce
200 mlsmetany
větší hrst sušených hub
hladká mouka na zahuštění
ocet
voda
sůl

Postup:

1. Sušené houby namočíme na půl hodiny do hrnku studené vody
2. Do dvou litrů osolené vody přidáme kuličky černého pepře, nového koření, bobkový list, chvíli vaříme, pak přidáme namočené houby i s vodou, oloupané, na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka (asi 20 minut)
3. Pak přilijeme smetanu smíchanou s dvěma lžícemi hladké mouky, na mírném ohni vše čtvrt hodiny povaříme a do hotové polévky rozklepneme vejce, krátce povaříme a dochutíme solí. 4. Polévku servírujeme s octem vedle v mističce a na talíři si každý podle své chuti dochutí polévku sám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy