Polévka z nasekaného čerstvého libečku, dětské krupičky, vajec a masového vývaru, zjemněná smetanou.
Ingredience:
1200 ml | masového vývaru |
100 ml | smetany |
4 lžíce | dětské krupičky |
60 g | másla |
2 ks | vajec |
1 ks | svazku čerstvého libečku |
instantní polévkové koření | |
sůl |
Postup:
1. Čerstvé mladé listy libečku pečlivě otrháme ze stonků a nasekáme na hrubo
2. V pánvi na rozehřátém másle orestujeme dětskou krupičku, a jakmile začne malinko zlátnou, přidáme k ní všechen nasekaný libeček
3. Pak celou směs důkladně zamícháme, rozklepneme do ní vejce, podle chuti osolíme a za stálého míchání necháme vejce pomalu srazit
4. Připravenou směs zalijeme masovým vývarem a ještě asi 15 minut zvolna povaříme, potom polévku lehce dochutíme solí a instantním polévkovým kořením a nakonec zjemníme smetanou.