REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kysané zelí se škvarky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příloha nebo samostatný pokrm ze staročeské kuchyně. Zelí se škvarky se podávalo k drůbeži, hlavně k huse nebo kachně, k masitým pokrmům, ale i samotné s vařenými brambory či chlebem.


Ingredience:
500 gkysaného zelí (červené, bílé)
200 gškvarků
1 lžícecukru
2 kskuličkeynového koření
1 ksbobkového listu
1 kscibule
sádlo

Postup:

1. Kysané zelí vymačkáme, překrojíme na menší kousky, vložíme do hrnce a podlijeme trochou vody
2. Přidáme bobkový list, nové koření, kmín, cukr a dusíme za občasného míchání do poloměkka
3. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na sádle
4. Škvarky nožem nasekáme na menší kousky
5. Ze zelí vyndáme koření, přidáme osmaženou cibuli, nasekané škvarky a dusíme, až zelí změkne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy