REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynutý borůvkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický letní koláč z kynutého těsta sypaný oblíbený borůvkami a drobenkou připravenou z másla, cukru a mouky. Pečený v troubě.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
60 gkrupicového cukru
50 gHery
20 gdroždí
150 mlmléka
1 ksvanilkového cukru
1 ksvejce
1/2 lžičkysoli
Dále budeme potřebovat:
300 gborůvek
Na posýpku:
50 gmoučkového cukru
50 gpoluhrubé mouky
50 gmásla
1 ksvanilkového cukru
Na vymazání plechu:
kousek másla

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a 3 lžic mléka vymícháme kvásek a v teple ho necháme vzejít
2. Do mísy vsypeme zbylou mouku a cukr
3. Přidáme vanilkový cukr, sůl, vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěný tuk
4. Přilijeme zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto
5. V teple ho necháme vykynout, až zdvojnásobí objem cca 1 hodinu
6. Klasický nízký plech vymažeme máslem a těsto za pomocí stěrky nebo rukou rozetřeme stejnoměrně po plechu
7. Posypeme hojně borůvkami a posypeme drobenkou, kterou si připravíme jednoduše tak, že všechny ingredience na ni určené, zpracujeme prsty
8. Pečeme v troubě na 200 °C cca 15 až 20 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy